Sök
  • Johan Laj

Livets kompass

Från kurserna på Chek Institute så har jag lärt mig en massa otroligt viktiga verktyg att ha med sig i livet, en av dem tänkte jag dela med mig av idag. Det handlar om vikten med att ha värderingar som hjälper en att navigera sig dit man vill ta sig själv och sitt välmående. Man kan också kalla det vad man anser är viktigt för att man ska känna sig i balans och må bra.


Vi tar flera beslut varje dag, är dessa beslut för oss själva eller är dem påverkade av andra? Tar dessa beslut oss närmare dit vi strävar eller leder dom oss åt andra hållet? Det är nämligen viktigt att kunna stå för sina värderingar och låta dem styra en själv i rätt riktning. Det gäller att vara medveten om hur många timmars sömn man behöver, hur mycket motion som är nödvändigt, samt tid för sig själv och vilken mat man mår bra av. Detta för att kunna ta rätt beslut för stunden och i långa loppet.


Ens egna värderingar är vad som avgör vad man kommer att tacka Ja eller Nej till. På så sätt försvinner de flesta tveksamma besluten man tar. Detta hänger starkt ihop med att veta vilken dröm man har med sitt liv eller mål som andra brukar kalla det för. En anledning till varför många ger upp med sina drömmar är för att de ofta påverkas av andra människor allt för mycket. Detta kan leda till att man tappar bort sig själv och glömmer bort vad som är viktigt för SIG SJÄLV.


Inte förrän du känner till vilka värdering du har för ditt egna jag, så kommer utomstående i ditt liv kunna leda dig varsomhelst, det kommer att kännas som att världen inte vill samarbeta med dig. Vi sätter inte oss i en bil utan att veta var vi ska. På samma sätt bör vi se på vårt eget liv. Tar detta beslutet mig närmare dit JAG vill?


Detta betyder inte att varje beslut vi tar kommer att vara optimalt för oss själva. Men, när vi behöver offra vår hälsa för andra så är det viktigt att verkligen vara medveten om att man faktiskt gör uppoffringar, så att man tydligt vet var sina gränser finns. Du kan inte hjälpa andra mer än vad du kan hjälpa dig själv, du kan inte spendera energi du inte har. Simple as that.


Det är viktigt att kunna särskilja egoism och självkärlek. Det är två helt olika saker.Det är eran dröm jag vill stötta. Ni bestämmer navigeringen och jag finns där för klura ut vad som hindrar er för att tar er vidare! "Your yes has no value until you learn to say no" - Paul Chek.31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla