Sök
  • Johan Laj

Skadad? Ett hinder eller möjlighet...?

Uppdaterat: 25 feb 2020

Är du tvungen att drar ner på din favoritaktivitet på grund av en överbelastningskada eller sjukdom? Har du upplevt det som tråkigt, omotiverande och frustrerande på samma gång!? Då är du inte ensam, det är faktiskt väldigt svårt att undvika skador när man ökar volymen i sin träning om man inte är förberedd fysiskt eller mentalt för det.


Vissa av oss lär oss i förväg hur man bäst går till väga för att undvika skador, andra lär sig av sina egna misstag längs vägen. Att ha en duktig coach som hjälper en med sitt upplägg kan i vissa fall minska risken av skador, eftersom vi inte alltid tar dem bästa besluten själva. Oavsett om du har någon utstående som hjälper dig eller inte, så är det alltid bra att utbilda sig själv längs vägen för att förbättra sin relation med sin kropp. På så vis blir man sin egen coach och samlar samtidigt in en massa nyttig erfarenhet man kan ha med sig i sitt bagage.


Utifrån min egen erfarenhet så har det hjälpt mig, för att lättare acceptera nuläget, att lyssna på vad skadan vill tala om för mig istället för att anklaga den så fort den dyker upp. Detta är det viktigaste enligt mig, att inte stressa upp sig själv när något går snett, utan att lägga sig på ytterfilen och övervaka händelsen för att sedan kunna ta ett klokt beslut inför framtiden.


Rehabprocessen kräver tålamod i de flesta fallen, HINDRET skapar i dessa sammanhang en MÖJLIGHET att börja vara kreativ inom ett annat område i sitt liv. Jag hade inte suttit här och skrivit och nått ut till fler människor om jag inte skulle ha accepterat hindret. Är du redo för, och vågar bemöta situationen du har framför dig? Eller kommer du låtsats det inte finns för att kunna fortsätta lite till?


När du väl har stängt dörren bakom dig så är det dags att öppna dörren framför dig, på så sätt undviker du att hamna i gråzonen mellan dessa två dörrar alltför länge. Gråzonen är nödvändigt för att hinna reflektera och ta kloka beslut som jag nämt tidigare, men utan action så tar man sig inte fram i slut ändan. Om du ändå inte tog det rätta beslutet för tillfället så vet du det nu, ännu en ny lärdom, ännu klokare och vägen framför dig blev helt plötsligt lite mindre stökig att ta sig vidare på!


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla